Verse volkorenpasta met pompoensaus en geitenkaas
Verse volkorenpasta met pompoensaus en geitenkaas
Ingrediënten voor 2 personen
220 gram verse volkoren tagliatelle (uit de koeling van de supermarkt of zelf maken mag natuurlijk ook. Anders gebruik je 120 gram gedroogde volkorenpasta)
450 gram flespompoen, schoongemaakt en in blokjes
150 ml groentebouillon met minder zout
100 gram zachte geitenkaas
50 gram walnoten, gehakt
5 takjes koriander fijngehakt
6 blaadjes salie, fijngesneden
2 el olijfolie, traditionele
zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de blokjes pompoen over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en strooi er een klein beetje zout over en peper. Rooster ongeveer 25 minuten tot de pompoen licht gekleurd is en zacht.
Doe de pompoenblokjes samen met de groentebouillon in een kom of keukenmachine en blend tot een gladde saus.
Bereid de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, doe terug in de pan en roer de pompoensaus erdoor. Roer dan de helft van de geitenkaas en de blaadjes salie door de pasta en verdeel over twee borden. Verkruimel dan de rest van de geitenkaas erover, de salie en de walnoten.
“Dit recept komt uit een van mijn favoriete kookboeken: Vegabijbel van Isabel Boerdam. Ik laat mij graag inspireren en pas soms iets aan omdat dat de maaltijd net dat gezondheidsvoordeel geeft.”