Speltwafel met Griekse sojayoghurt en fruit
Speltwafel met Griekse sojayoghurt en fruit
Hoe leuk is het om een feestje te maken van je maaltijd en toch te weten dat je een voedzame, gezonde keuze hebt gemaakt! Daar is dit recept een goed voorbeeld van.
Neem het als ontbijt of brunchgerecht. Dit recept is lactosevrij en vegan. Je hebt een wafelijzer nodig.
Ingrediënten voor 2 porties
1 banaan
1 appel in dunne partjes
1 tl kokosolie om in te vetten
100 gram volkoren speltmeel
1 el bakpoeder
1 tl speculaas-koekkruiden
100 ml amandel + haverdrink (Eko Plaza)
4 el Griekse sojayoghurt (Eko Plaza)
10 gram walnoten gehakt
Bereiding
Prak de helft van de banaan. Doe het speltmeel, bakpoeder en koekkruiden bij de halve banaan in een kom. Voeg vervolgens de haver-amandeldrink toe en roer alles goed door elkaar tot een redelijk dik beslag.
Verwarm het wafelijzer voor.
Bak ondertussen plakjes appel met kaneel in een koekenpan in kokosolie. Rooster de walnoten.
Vet het wafelijzer in en verdeel het beslag gelijkmatig over het ijzer. Sluit het wafelijzer en laat in ongeveer 6 minuten de wafels gaar, goudbruin en knapperig worden.
De bereidingstijd is wel afhankelijk van het ijzer dat je gebruikt. Misschien een paar keer uitproberen voordat je wafel perfect is.
Haal de wafels uit het ijzer wanneer ze klaar zijn. Schep op iedere wafel 2 eetlepels Griekse sojayoghurt en verdeel de plakjes appel en andere helft van de banaan hierover. Bestrooi met de geroosterde walnoten en geniet ervan!