Makreel met zuurkool en rijst

Makreel met zuurkool en rijst

Makreel met zuurkool en rijst

Dit recept is geïnspireerd op een familierecept uit Indonesië maar dan in Maalplus stijl. Vette vis bevat belangrijke vetzuren die essentieel zijn voor je gezondheid.
Je zet dit gerecht in een handomdraai op tafel. Daarbij is dit echt een budget tip want deze maaltijd kost je nog geen 3 euro per persoon, wat wil je nog meer?!

“Wist je dat makreel een duurzame keus is wat vis betreft? Makreel gevangen in de Noordzee is een groene keus op de VISwijzer.”

Ingrediënten voor 3 porties

  • 1 pak zuurkool (500 gram)

  • 240 gram makreelfilet

  • 200 gram volkoren basmatirijst

  • 1 ui, gesnippert

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el olie om in te bakken

  • 3 el ketjap manis

  • 1 el sambal

Bereiding

Kook de zuurkool en de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de ui en knoflook in een eetlepel olie. Voeg de sambal toe en bak kort mee. Voeg dan de makreel en de zuurkool toe en roer de ketjap erdoor. Verwarm alles een paar minuten samen.

Serveer de zuurkool met makreel samen met de volkoren basmatirijst en eet er extra rauwkost bij zoals frisse komkommer of zoete tomaatjes.