Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten zijn lekker als toevoeging aan je maaltijdsalade maar kan je ook serveren bij een borrelplank of als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 260 gram uitgelekte gekookte kikkererwten

  • 15 gram koolzaadolie

  • 1 el kruidenmix, bijvoorbeeld: garam masala of curry madras

Je hebt een bakplaat bekleed met bakpapier nodig

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de kikkererwten die je hebt gekookt of uit blik uitlekken. Doe in een kom en meng met de olie en kruiden.

Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de plaat in de oven. Rooster de kikkererwten ongeveer 40 - 60 minuten. Hussel af en toe en houd in de gaten of ze niet verbranden. De ene oven is toch de andere niet ;). De kikkererwten moeten donker goudbruin zijn en knapperig als je ze uit de oven haalt. Laat afkoelen en serveer of bewaar in een luchtdichte pot.