Interview voor: Nieuws voor diëtisten - Ik ben diëtist en interieurontwerper

Eind oktober interviewde Teuni mij voor Nieuws voor diëtisten. Zij schreef een mooi stuk over hoe ik mijn twee vakgebieden combineer. Ik ben namelijk niet alleen diëtist. Ook werk ik als interieurontwerper voor Live Today in Utrecht.

Ik ben diëtist en… interieurontwerper

Frederique-MaalPlus

Dit is de 17e aflevering in de serie: “Ik ben diëtist en…”. In deze serie komen diëtisten aan het woord die hun vak combineren met een ander vak. Wat brengt de combinatie van die 2 beroepen en wat kun jij leren van hen?

In deze aflevering is Frederique Higler aan het woord. Zij is diëtist, heeft haar eigen praktijk in omgeving Utrecht en werkt ook online. Haar diëtistenpraktijk huist in de Beweegruimte. Daarnaast is ze interieurontwerper.

Ik ben diëtist en…

‘Interieurontwerper. Eigenlijk was de liefde voor interieur er ver vóór mijn carrière als diëtist. Op de basisschool was het al mijn droom om interieurontwerper te worden. De 4-jarige vakschool Nimeto heb ik een hele tijd geleden afgerond. Ik liep stage bij Jan des Bouvrie en de hele studie was lekker “hands on”: van een muurtje verven tot het verzamelen van mooie accessoires voor de aankleding van een ruimte. Ik werkte al 10 jaar als interieurontwerper in een interieurzaak, toen het door de crisis in 2008 stiller en stiller werd. Er kwam een oude interesse terug naar de oppervlakte: de combi sport en voeding. Ik besloot in 2012 de zogenoemde compacte opleiding Voeding en Diëtetiek te gaan volgen aan De Haagse Hogeschool. Elke maandag zat ik met leeftijdsgenoten die ook aan hun 2e carrière begonnen in de schoolbanken. De rest was zelfstudie.

Wil jij weten hoe ik mijn twee vakgebieden nu combineer en welke tips ik voor mijn collega’s heb? Lees het hele stuk via: Nieuws voor diëtisten

Ik ben benieuwd wat je ervan vind!