Zelf aan de slag!

Wanneer jij zelf jouw maaltijden klaar maakt heb je je gezondheid beter in de hand. Op deze pagina's wil ik je daarom inspireren met lekkere en vooral ook makkelijke recepten die passen binnen een gezonde leefstijl!  

 
 
mugcake2.jpg

ontbijt

Met het juiste ontbijt begin je jouw dag goed. Uit onderzoek blijkt dat mensen die trouw zijn aan hun ontbijt gezonder zijn dan mensen die het ontbijt vaker overslaan. Of je nu naar je werk gaat of vroeg gaat trainen ontbijten is dus altijd een goed idee. Ik heb mijn favoriete recepten op een rijtje gezet die je voorzien van alle voedingsstoffen die je nodig hebt in de ochtend.

 
lunchwrap.jpg

lunch

De tweede maaltijd van de dag. De lunch kan je de energie leveren om er de rest van de dag weer tegenaan te kunnen. De lunch is ook een ideaal moment om aan je gezondheid te werken door meer groenten te eten. Jouw dagelijkse inname aan groente verhogen gaat met behulp van deze lunchrecepten zeker lukken!

 
noodlesalade.jpg

diner

Welke maaltijden kan je makkelijk maken die ook lekker zijn en in een gezonde leefstijl passen? Hier mijn favoriete recepten voor verschillende gelegenheden, zoals tijdens een barbecue of etentje met vrienden of voor een snelle maaltijd tussen het werk en andere activiteiten door. 

De hoeveelheden die nodig zijn om doelen te bereiken zijn per persoon verschillend. Wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op via: frederique@maalplus.nl

 
havermelk.jpg

Overige recepten

In een gezond eetpatroon is naast drie hoofdmaaltijden ook meestal nog ruimte voor een paar extraatjes op een dag. Kies ook hier voor voedzame producten die jouw dag compleet maken. Je kunt heel veel zelf maken en dat is vaak beter dan de kant-en-klare opties uit de supermarkt. Hier vind je recepten om je te inspireren te kiezen voor minder (kunstmatige) toevoegingen maar meer voedzame ingrediĆ«nten.

Tussendoortjes zijn geen vervanging voor een hoofdmaaltijd. Ze kunnen wel bijdragen aan je totale inname van eiwitten verspreidt over de dag en belangrijke vitamines en mineralen die je anders misschien te kort komt.