banaanhavermout.jpg

Havermout met banaan en walnoten

Ingrediënten (1 portie):
+ 40 gram havermout
+ 200 ml halfvolle melk of sojamelk (ongezoet)
+ snufje kaneel
+ snufje kardemom
+ 1/2 banaan in plakjes
+ 10 gram walnoten fijngehakt

Rooster de walnoten in een droge koekenpan totdat ze lekker ruiken. Doe de havermout met de melk en kruiden in een steelpan en breng dit al roerende aan de kook. Laat de havermout zachtjes koken tot de gewenste dikte. Doe in een schaaltje en verdeel de plakjes banaan erover en de walnoten.

 

havermoutkwark.jpg

Havermout met aardbei, banaan & skyr

Ingrediënten (1 portie):
+ 40 gram havermout
+ 200 ml halfvolle melk of sojamelk (ongezoet)
+ snufje kaneel
+ snufje kardemom
+ 1/2 banaan in plakjes
+ 6-8 aardbeien in stukjes
+ 1 tl geroosterd lijnzaad
+ 1 el skyr (of magere kwark)

Rooster het lijnzaad in een droge koekenpan totdat ze lekker ruiken. Doe de havermout met de melk en kruiden in een steelpan en breng dit al roerende aan de kook. Laat de havermout zachtjes koken tot de gewenste dikte. Doe in een schaaltje en verdeel de plakjes banaan, de aardbeien en lijnzaad erover en serveer met een schep kwark bovenop.

 

mugcake.jpg

Chocolade mugcake

Ingrediënten (1 portie):
+ 1 banaan
+ 1 ei
+ 35 gram havermout
+ 10 rozijnen of cranberry's
+ 1 tl cacaopoeder
+ 1/2 tl koekkruiden

Prak de banaan in een magnetronbestendige beker of kom fijn. Roer er het ei doorheen en vervolgens de havermout, rozijnen, het cacaopoeder en de koekkruiden. Zet de beker of kom met het mengsel 2:30 min in de magnetron (800W) en klaar is jouw ontbijt! De mugcake moet de structuur hebben van een muffin, zorg ervoor dat het ei goed gestold is.

 

ontbijt to go.jpg

overnight oats abrikoos en noten

Ingrediënten (1 portie):
+ 2 abrikozen in stukjes gesneden
+ 40 gram havermout
+ 1/2 tl kaneel
+ 1/2 tl kardemom
+ 200 ml melk of sojamelk (ongezoet)
+ 10 gram noten (fijngehakt)
+ kokosrasp voor de garnering

Doe de stukjes abrikoos in een weckpot of groot glas of beker. Meng de kardemom en kaneel door de havermout en doe dit bij de abrikoos in het glas. Giet de melk over de havermout en abrikoos en roer even door. Zet dit een nacht in de koelkast.
De volgende ochtend verdeel je er de gehakte noten en een klein beetje kokosrasp over en je kunt supersnel de deur uit met een goed ontbijt!

Tip: Dit recept kun je makkelijk voorbereiden voor meerdere dagen van de week. Geen excuus meer dat je geen tijd hebt om te ontbijten...  

 

kwark abrikoos kers.jpg

Kwark met abrikoos en kers

Ingrediënten (1 portie):
+ 2 abrikozen in stukjes gesneden
+ 30 gram muesli
+ 150 gram magere kwark
+ 5 kersen gehalveerd en ontpit

Doe de stukjes abrikoos in een bakje of groot glas, schep hierover eerst 20 gram muesli (2 el). Doe de kwark in het bakje en daarop nog 10 gram muesli (1 el) en verdeel de kersen erover.

Super makkelijk en snel ontbijt mét eiwitten, vezels en vitamines om de dag goed te beginnen. Je kunt met het fruit variëren zoals je wilt.

ei.jpg

volkorenboterham met ei en hummus

Ingrediënten (1 portie):
+ 1 volkorenboterham
+ 1 el hummus
+ 1 ei
+ plakjes tomaat

Eet eitje op z'n tijd is wel zo lekker. Even wat anders dan de zoetere ontbijtopties. En makkelijk is het ook. 

Besmeer je boterham met hummus. Bak een ei in een koekenpan met anti-aanbaklaag in een klein beetje olie en leg er tijdens het baken een paar plakjes tomaat op. Als het eiwit gestold is kan hij op je boterham.

Met een kop thee of koffie erbij heb je toch een lekker snel en voedzaam ontbijt klaargemaakt.