Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood

Dit is een van mijn lievelingsrecepten. Zo’n bananenbrood is makkelijk te maken, in te vriezen dus je hebt altijd een plak voor handen. Handig voor een training als je meteen door moet uit je werk. Of je gebruikt het als basis voor je ontbijt.

Dit recept is lactosevrij en vegan en je kunt het makkelijk ook nog glutenvrij maken door het speltmeel te vervangen voor glutenvrij havermeel.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 100 gram dadels

  • 100 ml water

  • 150 ml soja yoghurt (ongezoet, bio)

  • sap van een halve citroen

  • 1 eetlepel speculaas/koekkruiden

  • 150 gram boekweitmeel

  • 150 gram volkoren speltmeel

  • 16 gram bakpoeder (1 zakje)

  • 1 mespuntje mineraalzout

  • 40 gram rozijnen

  • 1 el kokosschaafsel

Bereiding

Doe de dadels met het water in een blender. Laat de dadels het vocht even opnemen. Voeg ook de bananen, de sojayoghurt en het citroensap toe. Mix alles tot een gladde massa.

Doe in een grote kom de speculaaskruiden, boekweitmeel, volkoren speltmeel, bakpoeder en zout. Roer alles goed door elkaar.

Roer met een spatel de bananenmix door de meelsoorten en roer totdat alles goed gemengd is.

Voeg tot slot de rozijnen toe en giet het beslag in een met bakpapier bekleedde cakevorm. Strooi het kokosschaafsel erover en bak het bananenbrood ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Het brood is klaar wanneer het goudbruin is en stevig is. Laat het afkoelen snijd in 14 plakken en vries in wat je niet direct gebruikt.

Dit recept is geïnspireerd op het recept uit het boek Sportables van Karin en Eline. Een aanrader wanneer jij ook je eigen sportvoeding wilt maken zonder overbodige toevoegingen en handig voor tussendoortjes onderweg!